024nijmegen

Inloggen  \/ 
x
x
x
Registreren  \/ 
x

Nieuwtje uut Nimwegen

Altrade

Posted in Nieuwtje uut Nimwegen, Altrade

Nijmegen Oost

Altrade

Altrade is een wijk in het stadsdeel Nijmegen-Oost. Het aantal inwoners van de wijk is 6157 (1 januari 2005). Het noordelijk gedeelte van de wijk ligt binnen de zogenaamde 19e-eeuwse schil; in het zuiden van de wijk liggen de Schildersbuurt en de Componistenbuurt.

Bottendaal

Posted in Nieuwtje uut Nimwegen, Bottendaal

Nijmegen Oost

Bottendaal

Bottendaal bevindt zich dicht bij het stadscentrum en ligt ten oosten van de spoorlijn Nijmegen - Venlo tussen de van Schaeck Mathonsingel en de St. Annastraat. Op 1 januari 2006 had de wijk 4404 inwoners.

Stadscentrum

Posted in Nieuwtje uut Nimwegen, Stadscentrum

Nijmegen Centrum

Stadscentrum

Het Stadscentrum vormt samen met de Benedenstad de binnenstad van Nijmegen. De wijk wordt ook wel Bovenstad genoemd. Het Stadscentrum herbergt het winkelhart, het uitgaansgebied en een groot deel van de culturele voorzieningen van Nijmegen.

Galgenveld

Posted in Nieuwtje uut Nimwegen, Galgenveld

Nijmegen Oost

Galgenveld

Galgenveld is een stadswijk gelegen in het stadsdeel Nijmegen-Oost en ligt ten zuiden van het stadscentrum. De wijk heeft 6340 inwoners (1 januari 2005). Op de plaats van deze wijk zou zich een galgenveld hebben bevonden, de plaats waar geëxecuteerden na voltrekking van het doodvonnis aan de galg werden opgehangen (of bleven hangen) als afschrikwekkend voorbeeld.

Benedenstad

Posted in Nieuwtje uut Nimwegen, Benedenstad

Nijmegen Centrum

Benedenstad

De Benedenstad is gelegen tussen de rivier de Waal in het noorden en het stadscentrum in het zuiden. Aan de westkant wordt de wijk begrensd door de spoorlijn Nijmegen - Arnhem en aan de oostkant door de Waalbrug. De Benedenstad had op 1 januari 2006 2.793 inwoners.

<<  3 4 5 6 7 [8

Contact us

024Nijmegen tel 0649707471024Nijmegen contact us024Nijmegen like us
024Nijmegen, 024nijmegen