024nijmegen

Inloggen  \/ 
x
x
x
Registreren  \/ 
x

3x Chocolade Mousse

  • Tijd: 20 - 30 min
  • Moeilijkheid: Gewoon goed te doen

Omschrijving

Er zijn zo veel verschillende chocolade mousse recepten te vinden. Maar welke is nou het lekkerst? Vandaag hebben we met de kook kids een aantal verschillende recepten uitgekozen en getest.

Ingrediënten

Recept 1: (lekker luchtig)
1.5 blad gelatine
3 eieren
50 gr suiker
200 gr chocolade puur
300 ml slagroom

Recept 2: ( wat vaster)
150 gr chocolade
4 eiwitten
2 eigeel
lepel poedersuiker
200 ml slagroom

Recept 3: (uit Belgie)
180 gr chocolade puur
5 eieren

Bereiding

Recept 1: (lekker luchtig)
Klop de eiwitten stijf
Klop de slagroom
Klop het eigeel en suiker met de mixer licht en romig
Laat de chocolade au bain-marie smelten (ca 50 graden)
Voeg het eigeel mengsel door de gesmolte chocolade en roer tot een glad geheel
Spatel de helft van de slagroom erdoor, hierna de andere helft
Spatel de eiwitten door het mengsel
Doe de mousse in schaaltjes en in de koelkast

Week de gelatine minimaal 10 minuten in koud water
Laat de chocolade au bain-marie smelten
Klop de slagroom lobbig
Verwarm de eieren en suiker au bain-marie  tot ca 50 graden
en blijf deze kloppen tot het dik en romig is (niet te heet maken anders krijg je een gebakken ei)
Zodra het eimengsel klaar is haal je deze van het vuur en voeg je de uitgeknepen gelatine toe
Blijf goed roeren tot deze is afgekoeld tot ca 37 graden.
Spatel de gesmolten chocoladen erdoor
Spatel de slagroom erdoor
Doe de mousse in schaaltjes en in de koelkast

Recept 2: ( wat vaster)
Week de gelatine minimaal 10 minuten in koud water
Laat de chocolade au bain-marie smelten
Klop de slagroom lobbig
Verwarm de eieren en suiker au bain-marie  tot ca 50 graden
en blijf deze kloppen tot het dik en romig is (niet te heet maken anders krijg je een gebakken ei)
Zodra het eimengsel klaar is haal je deze van het vuur en voeg je de uitgeknepen gelatine toe
Blijf goed roeren tot deze is afgekoeld tot ca 37 graden.
Spatel de gesmolten chocoladen erdoor
Spatel de slagroom erdoor
Doe de mousse in schaaltjes en in de koelkast

Recept 3: (uit Belgie)
Scheid de eieren
Klop de eiwitten stijf
Laat de chocolade au bain-marie smelten
terwijl de chocolade afkoelt roer je krachtig 1 voor 1 de eidooiers toe
(wij hebben de mixer gebruikt want het weerd wel heel erg stug)
Spatel de eiwitten door het chocolade mengsel
(Ook hier hebben wij de mixer gebruikt want het chocolade mengsel was zo stug, het spatelen was gewoon geen optie)
Doe het mengsel in schaaltjes en zet het in de koelkast

Extra Info

De Resultaten:
Recept 1 was erg lekker en heel erg luchtig.
Recept 2 was HEEl erg lekker en wat vaster.
Recept 3 was in onze ogen geen mousse. Het was heel erg stug, dik en vast.
We gaan deze mousse morgen gebruiken om een ijstaart te maken. Om chocolade truffels te maken is deze ook wel geschikt.

De kook Kids hebben allemaal recept 2 als Lekkerst gekozen!

*Gebruik bij de mousse pure chocolade. Omdat er slagroom enzo bijkomt is de choclade verdund Gebruik je melkchocolade dan is de chocoladesmaak stukken minder. De boter in de chocolade zorgt voor de stijfheid in de mouse.
*Eiwitten maken de mousse luchtig. Klop de eiwitten met schoon en vetvrije spullen anders worden de eiwitten niet stijf
*Slagroom maakt de mousse romiger en stijver.
024 Nijmegen

Blogger

Joke
Koken met Joke

cache/resized/59edb569bdf8bed67c3caace23125106.jpg

Bitterbalen van Holtkamp

cache/resized/8dc22766379faa92b4c69fd2c9329150.jpg

Karnıyarık Gevulde ...

cache/resized/bcda3134887b1225b133816fc8d8d97a.jpg

Saray lokmasi

cache/resized/8d973cce163b14d0e048f3d0c45a9990.jpg

Pilav

cache/resized/2140e1eeec663ca295f0ea61cb36ee94.jpg

Pisi

cache/resized/682ce842d4e7a104744ffbc0b266e358.jpg

Lahmacun

cache/resized/536856d1d97baadf700f96ea8d25868d.jpg

Lavas

cache/resized/acae5b014b860bb7ae82713c3018bf80.jpg

Kisir

cache/resized/fa141e07326711f2a2911cc64796ca59.jpg

Bulgurlu biber dolmasi

cache/resized/909084ef981318f1828f0e1c9ca06671.jpg

Bojo surinaamse kokoscake

cache/resized/88d6c1cfb97aefa56f3e1c324f2f35d4.jpg

Duitse Maankoekjes

cache/resized/0121b466f32726a41f71ec9e2c87bcb4.jpg

Curry worst

Contact us

024Nijmegen tel 0649707471024Nijmegen contact us024Nijmegen like us