024nijmegen

Inloggen  \/ 
x
x
x
Registreren  \/ 
x

Chocolademousse

  • Aantal personen: 8
  • Moeilijkheid: Heul erug makkelijk

Omschrijving

Een eenvoudig maar altijd lekker ingezonde toetje.

Ingrediënten

  • 225 g melkchocolade, in stukjes
  • 480 ml slagroom
  • 1 tl vanille extract
  • 1 el donkere rum (hoeft niet speciaal)

Bereiding

Smelt de chocolade au bain-marie. Breng een pan met water zachtjes aan de kook en zet hierin een glazen kom met de chocolade. De glazen kom moet groter zijn dan de pan, zodat alleen de bodem het water raakt. Roer door de chocolade tot deze helemaal gesmolten en glad is geworden.

Haal de kom van de pan, roer het vanille extract erdoor en laat een beetje afkoelen. Voeg eventueel donkere rum toe voor wat extra smaak.

Klop de slagroom 30 seconden met de mixer of met de hand zodat deze een klein beetje dikker wordt. Doe de chocolade erbij en klop nog een minuut tot er zachte piekjes ontstaan.

Schep de mousse in kleine kommetjes en laat 2 uur opstijven in de koelkast.

024 Nijmegen

Blogger

Joke
Koken met Joke

cache/resized/59edb569bdf8bed67c3caace23125106.jpg

Bitterbalen van Holtkamp

cache/resized/8dc22766379faa92b4c69fd2c9329150.jpg

Karnıyarık Gevulde ...

cache/resized/bcda3134887b1225b133816fc8d8d97a.jpg

Saray lokmasi

cache/resized/8d973cce163b14d0e048f3d0c45a9990.jpg

Pilav

cache/resized/2140e1eeec663ca295f0ea61cb36ee94.jpg

Pisi

cache/resized/682ce842d4e7a104744ffbc0b266e358.jpg

Lahmacun

cache/resized/536856d1d97baadf700f96ea8d25868d.jpg

Lavas

cache/resized/acae5b014b860bb7ae82713c3018bf80.jpg

Kisir

cache/resized/fa141e07326711f2a2911cc64796ca59.jpg

Bulgurlu biber dolmasi

cache/resized/909084ef981318f1828f0e1c9ca06671.jpg

Bojo surinaamse kokoscake

cache/resized/88d6c1cfb97aefa56f3e1c324f2f35d4.jpg

Duitse Maankoekjes

cache/resized/0121b466f32726a41f71ec9e2c87bcb4.jpg

Curry worst

Contact us

024Nijmegen tel 0649707471024Nijmegen contact us024Nijmegen like us