024nijmegen

Inloggen  \/ 
x
x
x
Registreren  \/ 
x

Oreo mousse met Oreo Slagroom

0.0/5 rating (0 votes)
  • Tijd: 20 - 30 min
  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheid: Best wel makkelijk

Omschrijving

Ik ben gek op Oreo koekjes dus toen ik dit recept toegezonden kreeg wilde ik em gelijk gaan proberen. Weer zo een makkelijk en overheerlijk toetje om te maken. Ben je niet gek op Oreo dan kun je deze vervangen door een ander koekje zoals speculaas of bastogne.
 

Ingrediënten

Voor de Oreo Mousse:
125 gr Oreo koekjes
100 gr suikeer
500 ml Slagroom
2 eiwitten

Voor de Oreo slagroom:
200 ml Slagroom
50 gr Mascarpone
4 Oreo koekjes
beetje suiker
 

Bereiding

Oreo Mouse:
hak de koekjes fijn
doe deze in een kom met de slagroom en laat deze even weken.
Klop de eiweitten met de suiker stijf.
Klop de slagroom.
Spatel de eiwitten en de slagroom door elkaar.
Laat de mousse opstijven in de koelkast.

Oreo Slagroom:
Hak de koekjes fijn.
Klop de Mascarpone los en voeg de koekkruimels toe.
Voeg de slagroom en een beetje suiker toe en roer dit goed door elkaar.
Zet dit mengsel ongeveer een half uurtje in de vriezer.
Hierna kun je het geheel verder kloppen tot een luchtig en caste slagroom.
 

Extra Info

Je kunt de toetjes al serveren in kleinere schaaltjes.
Bewaar wat koek kruimels om over de slagroom te strooien.
 

Blogger

Joke
Koken met Joke

Reageer

Please login to leave a comment.

cache/resized/c27be773734a60a6925c204708c0204f.jpg

Karnıyarık Gevulde ...

cache/resized/b76e6aa87e0d78b5631179b7ab830d0f.jpg

Saray lokmasi

cache/resized/cc9d13330d6361d0688247ebcbddd590.jpg

Pisi

cache/resized/7b7a42ad219a8e7bad9bb34c6560ed11.jpg

Lahmacun

cache/resized/c3557871c2e13633b4a2067f4958da46.jpg

Lavas

cache/resized/0120532456bdd62d19cbeef4d6bdedc9.jpg

Kisir

cache/resized/b5b03e9d9866780fcc71adf5e3614f39.jpg

Bulgurlu biber dolmasi

cache/resized/242401be9b921eb63fc4c6a6250458dd.jpg

Bojo surinaamse kokoscake

Contact us

 024Nijmegen tel 0649707471 024Nijmegen contact us 024Nijmegen like us    
   
024Nijmegen, 024nijmegen