024nijmegen

Inloggen  \/ 
x
x
x
Registreren  \/ 
x

Speculaas truffels

5.0/5 rating 1 vote
  • Tijd: 20 - 30 min
  • Moeilijkheid: Best wel makkelijk
  • kcal: veul

Omschrijving

Overheerlijk en makkelijke speculaas truffels, Vandaag gemaakt, eigenlijk voor morgen bij het sinterklaasfeest maar helaas...ze zijn al op! Morgen ga ik deze dus nog een keer maken voor de viste, ze zijn snel te bereiden maar eigenlijk moeten ze even blijven liggen zodat het chocolade laagje kan uithareden.... als je ze zo lang met rust kunt laten.

Ingrediënten

250 gram speculaasjes
100 gr MonChou of Roomboter
50 gram amandelspijs 
250 gram melkchocolade

Bereiding

Vermaal de speculaas koekjes.
(In een keukenmachine of met de hand)
Vermeng dit met de monChou of de Roomboter tot een stevig deeg.
Maak kleine balletjes van de amandelspijs.
verdeel de speculaasdeeg in ca 20 delen.
Per deel maak je een balletje die je plat drukt, daar doe je het balletje amandelspijs in en dan draai je de speculaas deeg erover heen.
Verwarm de chocolade au bain marie, dompel de balletjes in de chocolde en laat ze afkoelen op een velletje bakpapier.

Extra Info

De truffels zijn te maken met MonChoe of Roomboter.
Zelf vinden wij de truffels met roombotter overheerlijk maar die met MonChoe is net wat smeuiger of romiger. In ieder geval heerlijk.

Blogger

Joke
Koken met Joke

Reageer

Please login to leave a comment.

cache/resized/c27be773734a60a6925c204708c0204f.jpg

Karnıyarık Gevulde ...

cache/resized/b76e6aa87e0d78b5631179b7ab830d0f.jpg

Saray lokmasi

cache/resized/cc9d13330d6361d0688247ebcbddd590.jpg

Pisi

cache/resized/7b7a42ad219a8e7bad9bb34c6560ed11.jpg

Lahmacun

cache/resized/c3557871c2e13633b4a2067f4958da46.jpg

Lavas

cache/resized/0120532456bdd62d19cbeef4d6bdedc9.jpg

Kisir

cache/resized/b5b03e9d9866780fcc71adf5e3614f39.jpg

Bulgurlu biber dolmasi

cache/resized/242401be9b921eb63fc4c6a6250458dd.jpg

Bojo surinaamse kokoscake

Contact us

 024Nijmegen tel 0649707471 024Nijmegen contact us 024Nijmegen like us    
   
024Nijmegen, 024nijmegen