024nijmegen

Inloggen  \/ 
x
of
x
x
Registreren  \/ 
x
of

Vissoep met venkel en raki

5.0/5 rating 1 vote
  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheid: Best wel makkelijk

Omschrijving

Een heerlijk voorgercht voor de echte visliefhebber. Makkelijk te maken.

Ingrediënten

  • 2 kleine venkelknolletjes, zonder kern en in de lengte in plakken gesneden - 2 eetlepels olijfolie 1½ liter krabbouillon 1 ui, fijngesnipperd 1 prei, alleen het wit, in dunne ringetjes 1 teentje knoflook, fijngehakt 200 g gekookte kikkererwten 2 rijpe tomaten, zonder pitjes en kleingesneden 2 lange rode chilipepers, in de lengte gehalveerd en zonder zaad 2½ eetlepel specerijenmix voor zeevruchten (zie onderaan het recept) 2 theelepels zeezout 16 panklare mosselen, afgespoeld 1 flinke eetlepel raki (of ouzo of pernod) 50 g gepelde ongekookte garnalen 4 rode muls, gefileerd 2 kleine pijlinktvissen, schoongemaakt extra vergine olijfolie, voor het opdienen fijngehakte bladpeterselie, voor het opdienen

Bereiding

  • Verhit de olie in een grote braadpan, metalen stoofpot of kasserol Voeg de ui toe met de prei, knoflook, venkel en chilipepers. Doe de specerijenmix erbij, maar houd twee theelepels achter. Bak alles al roerend een paar minuten op middelhoog vuur, zodat de groenten met de specerijen worden bedekt. Schenk de bouillon erbij met zout naar smaak. Laat alles zonder deksel ca. 20 minuten zachtjes doorkoken of tot de groenten goed gaar zijn. Schuim van tijd tot tijd het oppervlak af. Gooi intussen mosselen weg die weigeren zich te sluiten wanneer je ze een tik geeft. Controleer of er geen graat is achtergebleven in de vis. Snijd de inktvistentakels in kleine stukjes. Snijd de lichaamzakken in de lengte open, kerf de binnenkant kruislings in en snijd ze in vieren. Bestrooi de vis en inktvis licht met de achtergehouden specerijenmix. Doe de kikkererwten en tomaten in de pan met een scheut raki. Voeg de mosselen toe met de garnalen, visfilets en inktvis, zet het vuur hoger en verwarm alles met deksel 3-4 minuten tot de mosselen opengaan. Serveer de soep onmiddellijk uit de pan op tafel. Verdeel de zeevruchten, groenten en bouillon over warme soepkommen. Sprenkel er een beetje extra

Blogger

Joke
Koken met Joke

Reageer

Please login to leave a comment.

cache/resized/f4c3df8a07420833f7e9c492f993bbb2.jpg

3x Chocolade Mousse

Er zijn zo veel verschillende chocolade mousse ...
cache/resized/8cf3ea042d7ef04190023bc5d5264f0a.jpg

Aardbeien Bavarois

Bavarois kun je in allerlei kleuren en geuren ...
cache/resized/46e111825ddcbed918b20c1ba3c24cd3.jpg

Engel Likeur

Een heerlijk zelfgemaakt likeurtje, volgens mij ...
cache/resized/970d59255d68a54549816a38b2b857ac.jpg

Oreo mousse met Oreo ...

Ik ben gek op Oreo koekjes dus toen ik dit recept ...
cache/resized/233cab77b6b86d8d20f6e20415e81c16.jpg

Speculaas truffels

Overheerlijk en makkelijke speculaas truffels, ...
cache/resized/5aefce08080a49e61d3e797a02bfb005.jpg

Speculaaspopcorn

I like popcorn. Maar dan wel de zoete. Vandaag ...
cache/resized/ded659f3b68acbb9f67f131bd132956f.jpg

Speculaaskruiden

Speculaaskruiden of koekkruiden zijn makkelijk ...
cache/resized/de10ba6ac5176d87ef97a8cecfede6ed.jpg

Chocoladeletter

Vandaag hebben we met de kinderen uit de buurt ...

Contact us

 024Nijmegen tel 024Nijmegen contact us 024Nijmegen like us    
   
024Nijmegen, 024nijmegen