024nijmegen

Inloggen  \/ 
x
x
x
Registreren  \/ 
x

Aan de prikpil, 18 jaar en je zorgverzekering kiezen?

in Tips

Voor alle meiden die 18 jaar worden en hun zorgverzekering moeten kiezen.
We kregen een vraag van een 17 jarig meisje die voor de keuze staat een zorgverzekering uit te kiezen, wat nu eigenlijk de prikpil kost als je deze zelf gaat betalen ipv een aanvullende verzekering van 7.45 per maand af te sluiten.

Doodgegooid word je met al die maatschappijen die je een zorgverzekering aanbieden. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Dingen waar je tussen moet kiezen waar je eigenlijk niet tussen zou moeten kiezen, maar ja, dat wisten we al.

Maar nu word je 18 jaar en moet je die keuze gaan maken, dan zie je bijvoorbeeld dat je een aanvullende verzekering kunt afsluiten voor anticonceptie. Dat betekent dat je voor ongeveer 7.45 per maand  tot 100 euro vergoed kunt krijgen voor de pil. Eigenlijk te gek voor woorden dat je 89.40 betaald om voor 100 euro verzekerd te zijn, maar goed daar gaat dit artikel ook niet over.

Terug naar de vraag wat de prikpil nu eigenlijk kost en of het dus nodig is deze aanvullende verzekering hiervoor af te sluiten.
We zijn even navraag gaan doen bij de apotheek in de Meijhorst. De prikpil kost 15 euro pr 3 maanden, dus 60 euro per jaar. Gebruik je dus de prikpil dan is het goedkoper deze zelf te betalen.
MAAR!!!!!
Wat ze jouw bij het afsluiten van deze aanvullende verzekering niet vertellen... "de prikpil is een injectie "gezet door je huisarts" daarom is dit een medische handeling!!!" Een medische handeling word vergoed door de basisverzekering ;-) dus je hoeft alleen maar een bijdragen van ca 1.40 te betalen.

Zo zie je maar, geloof niet alles wat ze je vertellen, gewoon ff zelf informeren.

Weet wat je kiest
Succes, Jan met de Pet
Testpanel

Nog een tip: de CZ en VGZ zijn toch wel 1 van de grootste en bekendste zorgverzekeringen. In "onze regio" wordt veel door hun goedgekeurd. 

024 Nijmegen

Reageer

Please login to leave a comment.

Contact us

024Nijmegen tel 0649707471024Nijmegen contact us024Nijmegen like us
024Nijmegen, 024nijmegen