024nijmegen

Inloggen  \/ 
x
x
x
Registreren  \/ 
x

Waarom eet mijn hond gras?

in Tips, Van Alles Wat

Sommige mensen vragen zich soms stiekem af of ze niet per ongeluk een halve koe hebben gekocht als hun hond weer eens staat te grazen. Maar als je eens om je heen vraagt zul je merken dat best veel honden gras eten. Het eten van gras is normaal hondengedrag, vrijwel alle honden doen het. Ze hebben vaak een voorkeur voor bepaalde soorten gras. Jong, breed en rus gras scoort goed bij de honden. Waarom ze het eten? Dat weet eigenlijk niemand, zelfs deskundigen hebben de reden hiervoor nooit met zekerheid kunnen vaststellen.

Wel zijn er een aantal vermoedens:
*Misselijkheid: Als een hond misselijk is of zich niet lekker voelt is een veel gehoorde verklaring voor gras eten, het gras dat de hond eet is slecht verteerbaar, irriteert de keel en de maagwand waardoor het kort daarna weer word uitgebraakt. Door gras eten kan de hond dus braakgedrag opwekken.
*Gebrek aan voedingsstoffen: Een andere verklaring is dat de hond dit doet omdat hij behoefte heeft aan bepaalde voedingsstoffen, om tekorten aan deze stoffen zoals foliumzuur aan te vullen.
*Omdat het lekker is !: De hond kan het natuurlijk ook eten omdat hij het gewoon lekker vind. Heerlijke verse rauwkost of sappige groentesalade.
*Niet schadelijk: Het eten van gras is opzicht niet schadelijk en het is niet iets om je zorgen over te maken, mits je hond als een koe de hele dag staat te grazen en hele bergen gras eet, dan moet je toch echt even met hem langs de vee arts ehhhh dierenarts.
024 Nijmegen

Opa

Reageer

Please login to leave a comment.

Contact us

024Nijmegen tel 0649707471024Nijmegen contact us024Nijmegen like us
024Nijmegen, 024nijmegen