Kruiden uit de kruidentuin bewaren
Ik vertel jullie af en toe iets over kruiden kweken en gebruiken maar na mijn laatste artikel kreeg ik de vraag: "Opoe wat doe ik straks met al die kruiden? Uiteraard gebruik je ze lekker in je gerechten, er is niets lekkerder dan koken met verse kruiden. Maar als je toch wat meer kruidenpotten gaat maken of zelfs een kruidentuin aanlegt dan kun je aardig wat oogsten. Ik geef je nu wat uitleg over welke delen van wat standaard kruiden kunt drogen.
Bijna alle kruiden kunnen gedroogd en bewaard worden voor later gebruikt. Maar welk deel? Vaak zijn het de bladeren die gedroogd worden maar bloemen en zaden ook. Hieronder laat ik je zien welke delen je gaat drogen en bewaren. In latere blogs gaan we ze gebruiken. Bloemen in decoraties, bladeren in de keuken en zaden weer om stekjes te maken maar ook nog andere dingen.
Bewaar en droog de bloemen van:
Lavendel, Kamille, Bergamot, Dille, Bieslook



Bijna alle kruiden kunnen gedroogd en bewaard worden voor later gebruikt. Maar welk deel? Vaak zijn het de bladeren die gedroogd worden maar bloemen en zaden ook. Hieronder laat ik je zien welke delen je gaat drogen en bewaren. In latere blogs gaan we ze gebruiken. Bloemen in decoraties, bladeren in de keuken en zaden weer om stekjes te maken maar ook nog andere dingen.
Bewaar en droog de bloemen van:
Lavendel, Kamille, Bergamot, Dille, Bieslook

Bewaar en droog de balderen van:
Rozemarijn, Thijm, Citroengras, Selderij
Mint, Basilicum, Oregano, citroenmelisse

Salie, Laurier, Peterselie, Dragon

Bewaar en droog de zaden van:
Koriander, Venkel, Dille, Selderij, Komijn, Mosterd, Anijs
Koriander, Venkel, Dille, Selderij, Komijn, Mosterd, Anijs
