3x Chocolade Mousse
Omschrijving
Er zijn zo veel verschillende chocolade mousse recepten te vinden. Maar welke is nou het lekkerst? Vandaag hebben we met de kook kids een aantal verschillende recepten uitgekozen en getest.
Ingrediƫnten
Recept 1: (lekker luchtig)
1.5 blad gelatine
3 eieren
50 gr suiker
200 gr chocolade puur
300 ml slagroom
Recept 2: ( wat vaster)
150 gr chocolade
4 eiwitten
2 eigeel
lepel poedersuiker
200 ml slagroom
Recept 3: (uit Belgie)
180 gr chocolade puur
5 eieren
Bereiding
Klop de eiwitten stijf
Klop de slagroom
Klop het eigeel en suiker met de mixer licht en romig
Laat de chocolade au bain-marie smelten (ca 50 graden)
Voeg het eigeel mengsel door de gesmolte chocolade en roer tot een glad geheel
Spatel de helft van de slagroom erdoor, hierna de andere helft
Spatel de eiwitten door het mengsel
Doe de mousse in schaaltjes en in de koelkast
Week de gelatine minimaal 10 minuten in koud water
Laat de chocolade au bain-marie smelten
Klop de slagroom lobbig
Verwarm de eieren en suiker au bain-marie tot ca 50 graden
en blijf deze kloppen tot het dik en romig is (niet te heet maken anders krijg je een gebakken ei)
Zodra het eimengsel klaar is haal je deze van het vuur en voeg je de uitgeknepen gelatine toe
Blijf goed roeren tot deze is afgekoeld tot ca 37 graden.
Spatel de gesmolten chocoladen erdoor
Spatel de slagroom erdoor
Doe de mousse in schaaltjes en in de koelkast
Recept 2: ( wat vaster)
Week de gelatine minimaal 10 minuten in koud water
Laat de chocolade au bain-marie smelten
Klop de slagroom lobbig
Verwarm de eieren en suiker au bain-marie tot ca 50 graden
en blijf deze kloppen tot het dik en romig is (niet te heet maken anders krijg je een gebakken ei)
Zodra het eimengsel klaar is haal je deze van het vuur en voeg je de uitgeknepen gelatine toe
Blijf goed roeren tot deze is afgekoeld tot ca 37 graden.
Spatel de gesmolten chocoladen erdoor
Spatel de slagroom erdoor
Doe de mousse in schaaltjes en in de koelkast
Recept 3: (uit Belgie)
Scheid de eieren
Klop de eiwitten stijf
Laat de chocolade au bain-marie smelten
terwijl de chocolade afkoelt roer je krachtig 1 voor 1 de eidooiers toe
(wij hebben de mixer gebruikt want het weerd wel heel erg stug)
Spatel de eiwitten door het chocolade mengsel
(Ook hier hebben wij de mixer gebruikt want het chocolade mengsel was zo stug, het spatelen was gewoon geen optie)
Doe het mengsel in schaaltjes en zet het in de koelkast
Extra Info
De Resultaten:
Recept 1 was erg lekker en heel erg luchtig.
Recept 2 was HEEl erg lekker en wat vaster.
Recept 3 was in onze ogen geen mousse. Het was heel erg stug, dik en vast.
We gaan deze mousse morgen gebruiken om een ijstaart te maken. Om chocolade truffels te maken is deze ook wel geschikt.
De kook Kids hebben allemaal recept 2 als Lekkerst gekozen!
*Gebruik bij de mousse pure chocolade. Omdat er slagroom enzo bijkomt is de choclade verdund Gebruik je melkchocolade dan is de chocoladesmaak stukken minder. De boter in de chocolade zorgt voor de stijfheid in de mouse.
*Eiwitten maken de mousse luchtig. Klop de eiwitten met schoon en vetvrije spullen anders worden de eiwitten niet stijf
*Slagroom maakt de mousse romiger en stijver.