Appelflap
Omschrijving
een appelflapje zelf maken en eten terwijl hij nog warm is. Heerlijk. T lijkt wel wat werk maar valt echt wel mee en zoveel lekkerder.
Ingrediënten
bladerdeeg (diepvries)
1 losgeklopt ei
3 appels
50 gr krenten
1 theel kaneel
50 gr suiker
Bereiding
Snij de appels in kleine blokjes.
Doe ze in een schaal, voeg de krenten, suiker en de kaneel toe en roer goed door.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg in 5 minuten.
leg een lepel appelmengsel in het midden van het bladerdeeg.
Smeer de randjes in met ei en vouw het bladerdeeg dicht.
Druk goed aan met een vork.
Meng de suiker met de kaneel.
Smeer je appelflap in met eigeel en strooi het suikermengsel erover
Bak je flapjes in 15 min een voorverwarmde oven op 180 graden.
Doe ze in een schaal, voeg de krenten, suiker en de kaneel toe en roer goed door.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg in 5 minuten.
leg een lepel appelmengsel in het midden van het bladerdeeg.
Smeer de randjes in met ei en vouw het bladerdeeg dicht.
Druk goed aan met een vork.
Meng de suiker met de kaneel.
Smeer je appelflap in met eigeel en strooi het suikermengsel erover
Bak je flapjes in 15 min een voorverwarmde oven op 180 graden.
Extra Info
Heerlijk om wat stukjes chocolade of kleine marshmellow aan je appelmengsel toe te voegen.