Apple crumble
Omschrijving
Vandaag zag ik een Traditioneel recept voor apple crumble met custard saus. Deze ga ik een proberen, ik heb wel eens andere recpt geprobeerd maar toen was de custard saus zwaar mislukt. Nu probeer ik dit recept met custard uit een pakje, binnenkort ga ik wat recepten proberen voor de custard saus zelf die ik dan ook zal posten. Wish me luck.
Ingrediƫnten
- 3 goudreinette
- 200 gram bloem
- 100 gram roomboter
- 85 gram suiker ( voor bij de appels )
- 100 gram suiker ( voor bij de crumble )
- snufje kaneel
- 10 ml water
- Pakje custard saus
Bereiding
- Schil de appels en snijd ze in dunne partjes.
- Verwarm het water in een pannetje
- Voeg de appels en 85 gram suiker toe
- Kook de appels al roerend in 30 minuten op laag vuur zacht
- Als de appels zacht zijn haal je ze van het vuur en voeg je de kaneel toe
- Verdeel de appelmoes over de schaaltjes en laat afkoelen.
- Verwarm de oven op 175 graden
- Doe de bloem in een kom en voeg de boter in stukjes toe
- Meng de boter met je handen door de bloem totdat er fijne kruimels ontstaan, dit duurt een minuut of 3
- Voeg 100 gram suiker toe en meng ook door de crumble
- Zorg dat er geen grote klonters meer in zitten.
- Verdeel de crumble over de appel en strijk met een bolle kant van de lepel glad en gelijkmatig uit
- Prik met een dun prikkertje 5 gaatjes in de crumbletopping, tot onderin het bakje om de druk tijdens het bakken te verminderen
- Bak de apple crumble in het midden van de oven in 30 min goud bruin
- Laat de ovendeur 10 min op een kier staan voordat je de crumble er uit
- Maak de cusard volgens de instucties
Extra Info
Eindelijk is het gelukt, waarschijnlijk ook omdat de druk van mijn vorige mislukte custard saus weg viel. Lekker fris toetje. Binnenkort ga ik op zoek naar een makkelijk custard recept en post deze uietraard ook.
Als jij zo een recept hebt mag je het me natuurlijk laten weten.