Asperges met zeebaars
Omschrijving
Het is weer aspergetijd dus weer heerlijke gerechten .
Ingrediënten
- 4 stukken zeebaars à 180 g
- 1 bos groene asperges
- 4 eieren
- 200 ml room
- ½ bosje kervel
- olijfolie , het sap van 1 citroen , zout, vier-seizoenen peper
Bereiding
Was de asperges. Snij de topjes er af en laat ze samen met de stelen 5 minuten koken in water met wat zout. Spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken op een vel keukenrol. Maak met een dunschiller of mandoline slierten van de stelen voor de aspergesalade. Doe deze in een slakom en voeg het citroensap, een beetje olie, zout en peper aan toe. Zet even in de koelkast. Hou de aspergepunten opzij.
Kook de eieren 3 minuten in water. Meng de room met de kervel, breng op smaak met peper en zout. Warm zachtjes op in een steelpannetje.
Verhit 2 eetlepels olie in een pan. Bak de zeebaars 5 minuten aan elke kant, breng op smaak met peper en zout. Voeg de laatste minuut de aspergepunten toe om ze kort mee op te warmen.
Snijd de bovenkant van de eieren, zet ze in een eierdopje, schep er een lepeltje eiwit uit en vervang dit door de kruidenroom.
Schik op elk bord een beetje aspergesalade met daarbovenop een stuk zeebaars en de aspergepunten. Breng op smaak met voldoende peper. Zet het zachtgekookt eitje met de kruiden naast de vis en dien de rest van de kruidenroom op in een sauskommetje.