024nijmegen

5.0/5 rating 1 vote
1913

Asperges met zeebaars

  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheid: Gewoon goed te doen
024 Nijmegen

Joke
Koken met Joke

Omschrijving

Het is weer aspergetijd dus weer heerlijke gerechten .

Ingrediënten

  • 4 stukken zeebaars à 180 g
  • 1 bos groene asperges
  • 4 eieren
  • 200 ml room
  • ½ bosje kervel
  • olijfolie , het sap van 1 citroen , zout, vier-seizoenen peper

Bereiding

Was de asperges. Snij de topjes er af en laat ze samen met de stelen 5 minuten koken in water met wat zout. Spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken op een vel keukenrol. Maak met een dunschiller of mandoline slierten van de stelen voor de aspergesalade. Doe deze in een slakom en voeg het citroensap, een beetje olie, zout en peper aan toe. Zet even in de koelkast. Hou de aspergepunten opzij.

Kook de eieren 3 minuten in water. Meng de room met de kervel, breng op smaak met peper en zout. Warm zachtjes op in een steelpannetje.

Verhit 2 eetlepels olie in een pan. Bak de zeebaars 5 minuten aan elke kant, breng op smaak met peper en zout. Voeg de laatste minuut de aspergepunten toe om ze kort mee op te warmen.

Snijd de bovenkant van de eieren, zet ze in een eierdopje, schep er een lepeltje eiwit uit en vervang dit door de kruidenroom.

Schik op elk bord een beetje aspergesalade met daarbovenop een stuk zeebaars en de aspergepunten. Breng op smaak met voldoende peper. Zet het zachtgekookt eitje met de kruiden naast de vis en dien de rest van de kruidenroom op in een sauskommetje.

Laat een berichtje achter...

Laat een berichtje achter als gast.

024Nijmegen tel 0649707471024Nijmegen contact us024Nijmegen like us
cache/resized/c67f9b5a9fc786b04f4c3eff9d4b0b8b.jpg

Hazelnoten praline & chocoladepasta

Met onze eigen gepelde en geroosterde hazelnoten hebben we hazelnoten ...

cache/resized/b3e0f719442415fc7c0813a3b91a6190.jpg

Paardenbloemen honing

Paardenbloemen honing maken. Geloof me het is best een karweitje om dit te ...
cache/resized/4066e4fb9073229d797250ab4e0a2fac.jpg

Ijsje voor je hond

Het is weer erg warm in Nederland en dan gaan we massaal ijs eten, uw hond ...
cache/resized/bfa19aac23f2108fb1f95bdb9c1b7f3a.jpg

Sambal zaelf maken

Om te koken met 1 gerechten, dus niet uit pakjes is al super maar om te ...
cache/resized/30f8a4256e18218ce8b70c4e1be75c5a.jpg

Pasteitje roti

Er zijn een paar dingen waar je mij voor wakker kunt maken, Pasteitjes en ...
cache/resized/33ec39f9d783295c8d0723d7649b2490.jpg

Pasteitje pikant

Een gefrituurd pasteitje pikant als driehoekje. Het dichtmaken bleek nog ...
cache/resized/90f85b4f85efefd1493a4d9c56f77595.jpg

Truffeltaart

Dit taartje was een van de chocolade taart probeersels die we hebben ...
cache/resized/7f99b7e614fbe1c259399fa4cb05147b.jpg

Zelf Hondenkoekjes maken

Tegenwoordig zijn er honden die een allergie of een bepaalde ziekte hebben ...
cache/resized/d39efa821785320d005bdb5b58bb3c57.jpg

Paradise cocktail

Super lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

cache/resized/ecb371b3737ee733848575b446b9f26d.jpg

Room cake

Ik kreeg het volgende recept door om uit te proberen. Een custard cake. ...
cache/resized/5fe1bb30f326e263891b282af51daf74.jpg

Gember koekjes taart

Op het 1ste gezicht lijkt het een moeilijk taartje maar je weet inmiddels ...
cache/resized/d336482a78cbb024489fbfa016f1bc04.jpg

Saoto soup

Voor vandaag heb ik de saoto soep gekozen. Altijd een feestje met deze ...