Banaan kaneelijs
Omschrijving
Heel eerlijk gezegd ben ik niet zo gek op kaneel maar de combinatie met banaan was erg verrassend. Een ijstoetje blijft altijd heerlijk.
Ingrediƫnten
5 rijpe bananen fijngeraspte schil van 2 sinaasappels, vruchten gehalveerd 4 el vloeibare honing 3 tl kaneel 300 ml melk 250 g magere yoghurt pure chocolade, geraspt
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170C.
Pel de bananen en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
Sprenkel er het sap van 1 sinaasappel over, bedruppel ze met honing en bestrooi ze met 2 tl van de kaneel.
Bak ze 20 min. in de oven, of tot ze goudgeel en zacht zijn. Laat ze afkoelen.
Doe de bananen met het stroperige bakvocht, de melk en de yoghurt in een blender. Mix dit alles door elkaar.
Voeg een handjevol fijngeraspte sinaasappelschil toe, het sap van de laatste sinaasappelheft, een snufje zout en de rest van de kaneel.
Verwerk het mengsel in een ijsmachine tot ijs.
Heb je geen ijsmachine, laat het mengsel dat in een geschikte bak circa 3 uur in de vriezer staan; haal het er om het uur uit, klop het met een garde en zet het terug.
Serveer het ijs in schaaltjes en bestrooi het met wat geraspte sinaasappelschil en chocolade.