Borrelbrood kaas,ui en knoflook
Omschrijving
Wat je met brood wel niet allemaal kan doen.
Ook voor dit recept heb ik een brood gekozen dat nog afgebakt moet worden anders smelt de kaas niet goed en is het brood keihard. Een afbak brood kan wat langer in de oven blijven zodat de kaas lekker gesmolten is.
Ingrediƫnten
- 1 rond stevig brood ongesneden
- 150 gram plakken kaas
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 50 gram boter
- 1 takje verse peterselie
- aluminium folie
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden.
Snijd het brood horizontaal in, tot net niet aan de bodem.
Snijd ook verticaal in zodat er allemaal vierkantjes ontstaan.
Snijd of scheur de kaas in stukken stop in alle gleuven.
Verhit de boter in een pannetje.
Hak de rode ui en knoflook fijn en fruit een minuutje in de boter.
Zet het vuur uit en schep de peterselie er door.
Verdeel het mengsel, incl de boter over het brood.
Zorg er voor dat de uien en knoflook ook in de gleuven terecht komt.
Wikkel het brood in een stuk aluminiumfolie en zet 15 min in de oven.
Verwijder de folie en zet daarna nog 5 minuten in de oven.
Iedereen kan nu zijn of haar stuk brood er uit trekken.
Comments (1)
Nora