Broodje hete kip uit de pan
Omschrijving
Dit broodje heeft een beetje weg van een pita broodje, de hete kip vullig word minder scherp door het broodje. Dus heb je de kip iets te heet gemaakt? Niks aan het handje! Houd je wel van pittig? dan mag er best een snufje chilli extra bij.
Ingrediƫnten
Broodje:
1/2 kilo Bloem
300 ml Melk
lepel zout
lepel suiker
zakje gist (7 gr)
Hete Kip:
2 kipfilet
uien
knoflook
sjalotje (mag ook andere groeneten)
peper en zout
sambal / Chilli / hot peper saus
Bereiding
Hete Kip:
Bestrooi de kipfilet met peper en zout en bak ze aan.
Snijd de groenten en voeg deze toe.
Haal de kipfilet uit de pan en snijd deze in kleine stukjes.
Voeg de overige hete kruiden toe en laat de kip en groenten even verder garen.
Laat de kip afkoelen om dadelijk op het broodje te leggen.
Broodje:
Doe de bloem en het zout in een ruime kom.
Verwarm de melk tot 26 graden en voeg de suiker en gist toe.
Laat dit een minuutje of 10 staan zodat de gist zijn werk doet.
Voeg de melk toe aan de bloem en kneed dit flink door.
Als het een bol word en minder plakkerig dek je de ekom af met folie en laat je het een uur rijzen.
Na het rijzen kneed je het deeg nog even en maak je er 8 tot 10 gelijke bolletjes van.
De bolletjes maak je plat (een beetje zoals een pitabroodje)
Leg 1 tot 2 lepels hete kip in het midden en vouw het broodje dicht.
Leg hem op de kant waar je hem dicht gemaakt hebt en dek ze af met een theedoek.
Na ongeveer een kwartier kun je ze in een koekenpan op laag vuur bakken en laten garen.
Deze broodjes kunnen ook heel goed op een grilplaat og BBQ.
Bestrooi de kipfilet met peper en zout en bak ze aan.
Snijd de groenten en voeg deze toe.
Haal de kipfilet uit de pan en snijd deze in kleine stukjes.
Voeg de overige hete kruiden toe en laat de kip en groenten even verder garen.
Laat de kip afkoelen om dadelijk op het broodje te leggen.
Broodje:
Doe de bloem en het zout in een ruime kom.
Verwarm de melk tot 26 graden en voeg de suiker en gist toe.
Laat dit een minuutje of 10 staan zodat de gist zijn werk doet.
Voeg de melk toe aan de bloem en kneed dit flink door.
Als het een bol word en minder plakkerig dek je de ekom af met folie en laat je het een uur rijzen.
Na het rijzen kneed je het deeg nog even en maak je er 8 tot 10 gelijke bolletjes van.
De bolletjes maak je plat (een beetje zoals een pitabroodje)
Leg 1 tot 2 lepels hete kip in het midden en vouw het broodje dicht.
Leg hem op de kant waar je hem dicht gemaakt hebt en dek ze af met een theedoek.
Na ongeveer een kwartier kun je ze in een koekenpan op laag vuur bakken en laten garen.
Deze broodjes kunnen ook heel goed op een grilplaat og BBQ.