gecondenseerde melk
Omschrijving
In een aantal recepten komt gecondenseerde melk voor. gecondenseerde melk is eigenlijk melk met suiker, we laten je zien hoe je deze best makkelijk zelf kunt maken.
Ingrediƫnten
1 Liter melk
400 gr Suiker
Bereiding
Doe de suiker en de melk in een pan.
Verwarm het op een laag vuur totdat de suiker is opgelost.
Hierna laat je de melk op een middelhoog vuur een beetje pruttelen.
Het is net zoals bij een siroop maken.
Je laat de melk inkoken (tot ongeveer de helft) en het word wat donkerder (geel) van kleur.
Dit kan wel even duren, blijf wel regelmatig roeren en laat het niet koken want dan brand het aan. Het randje schuim in de pan kun je af en toe eruit scheppen met een vochtige lepel.
Wanneer de melk genoeg is ingekookt doe je het in luchtdichte potjes.
Na afkoelen word de melk ook nog wat dikker.
Verwarm het op een laag vuur totdat de suiker is opgelost.
Hierna laat je de melk op een middelhoog vuur een beetje pruttelen.
Het is net zoals bij een siroop maken.
Je laat de melk inkoken (tot ongeveer de helft) en het word wat donkerder (geel) van kleur.
Dit kan wel even duren, blijf wel regelmatig roeren en laat het niet koken want dan brand het aan. Het randje schuim in de pan kun je af en toe eruit scheppen met een vochtige lepel.
Wanneer de melk genoeg is ingekookt doe je het in luchtdichte potjes.
Na afkoelen word de melk ook nog wat dikker.
Extra Info
Als je de melk heet in luchtdichte potjes hebt gedaan (en op de kop gezet) kun je de melk ongeveer 6 maanden in de koelkast bewaren.