5.0/5 rating 1 vote
1746

indonesische Bami soep

  • Tijd: 30 - 60 min
  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheid: Gewoon goed te doen
024 Nijmegen

Omschrijving

Het is geen geheim dat ik de indonesische keuken erg lekker vind en natuurlijk ook de Bami. Dit soeppie uitproberen was dus geen enkel probleem voor mij.

Ingrediënten

300 gr bami naar keuze
250 gr varkensvlees
water
1 ui
5 teentjes knoflook
1 thl djahé
olie
1 prei
150 gr taugé
1 blikje bamboescheutjes
1 half bosje selderie
1 ei
2 eetl ketjap manis
zout en peper naar smaak

Bereiding

Kook de bami gaar.
Snij het vlees in blokjes en breng het vlees met wat water aan de kook, zet het vuur laag en laat het vlees in ca 1 uur gaar worden/
Snipper de ui en de knoflook en fruit ze in wat olie met  de djahé.
Snij de prei in ringen. Was de taugé.Laat de bamboescheutjes uitlekken en snij ze fijn. Snij de selderie fijn.
Voeg de groenten aan het uien mengsel toe en laat deze even mee fruiten. 
Roer het ei los met wat water en roer dit door het groenten mengsel.
Voeg het vlees de bouillon en de gare bami toe laat het even doorkoken en maak het op smaak met de ketjap zout en peper.

Gang

Soep

Laat een berichtje achter...

Laat een berichtje achter als gast.