0.0/5 rating (0 votes)
1315

Kaassaus

  • Tijd: 10 - 20 min
  • Moeilijkheid: Best wel makkelijk
024 Nijmegen

Joke
Koken met Joke

Omschrijving

Kaassaus zelf maken is gewoon het lekkerst. In het begin is het een paar keer mislukt omdat ik niet de juiste verhoudingen had maar eenmaal onder de knie gaat het nooit meer mis.

Ingrediƫnten

50 gram geraspte kaas
25 gram boter
25 gram bloem
300 ml melk

Bereiding

Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe.
Meng de bloem goed door de boter en laat dit 1 minuut bakken.
Voeg vervolgens beetje voor beetje de melk toe.
Voeg pas nieuwe melk toe als de melk is opgenomen.
Ga zo door totdat je melk op is. Is de suas te dik neem je wat extra melk.
Voeg vervolgens de geraspte kaas en een snufje zout en peper toe.

Dit is het basis recept, je kunt nog vanalles toevoegen, scheutje witte wijn of lekkere verse kruiden.

Extra Info

Ik heb de saus 2 keer gemaakt met een zakje geraspte kaas van de AH en van de Lidl. De kaas smelt heel slecht, het lijkt wel plastic! Beter neem je gewoon een stuk kaas en rasp je deze zelf.

Gang

Sauzen

Laat een berichtje achter...

Laat een berichtje achter als gast.