Karamel saus
Omschrijving
Je wilt niet weten hoe vaak ik al karamel heb geprobeerd te maken van suiker in een pan en hoe vaak dat al mislukt is 😁 Deze karamelsaus kan niet mislukken zo makkelijk en ook overheerlijk.
Ingrediënten
2 thl vanille
250 ml slagroom
250 gr boter
300 gr lichtbruine suiker
Bereiding
Doe de boter in de pan en laat deze smelten.
Voeg de suiker toe en blijf goed roeren tot de suiker gesmolten is.
Voeg de slagroom toe en blijf roeren.
Zodra het goed begint te koken neemt begint het echt te schuimen.
Let goed op en haal je pan even van het vuur als het dreigt over te lopen.
Laat het zeker een minuut of 5 doorkoken.
Extra Info
Gebruik je donkere bruine suiker word de karamel of caramel ook donkerder een proeft wat meer naar Toffee.
Als de karamel afkoelt word deze dikker. In de koelkast word de saus nog dikker. Wil je een meer vloeibare saus moet je ongeveer het dubbele aan slagroom gebruiken. Is je suas te dik geworden kun je hem even verwarmen.
Als je de karamel saus maakt kun je gerust een voorraad aanmaken. Je doet de karamel in potjes die je eerst hebt uitgekookt en dan kun je deze wel een jaar bewaren. Nadat je de potjes gevuld hebt zet je ze op de kop. (Later gaan we wat meer vertellen over wecken)