Ossobuco
Omschrijving
Dit is echt mijn favoriete Italiaans gerecht .
Ingrediƫnten
- 4 kalfschenkels (2 cm hoog)
- Zout en peper
- 4 el Bloem
- 4 teentjes Knoflook
- 3 kleine Uien
- 150 g Wortel
- 1 stengel Bleekselderij
- 250 ml Droge witte wijn
- 2 takjes Tijm
- 400 g Tomaten
- 250 ml Runderbouillon(kalfsbouillon is beter)
- 1 Citroen
- 30 g Peterselie
- 60 g Boter
- 3 Laurierbladeren
Bereiding
De volgende ingredienten snijden en apart van elkaar bewaren. 1teen knoflook, ui, selderij, wortel(heel fijn, raspen is beter) en de tomaten.
Kruid de kalfschenkels met zout en peper en bestrooi beiden zijden met bloem.
Smelt de boter in de pan en voeg de gesneden knoflook toe, Bak de kalfschenkels aan beiden zijden bruin. (5 min. per kant).
Haal het vlees uit de pan en fuit de ui in het overgebleven vet, voeg na 1 minuut de selderij en wortel toe.
Voeg nu de witte wijn toe (gaat stomen) samen met de tomaten, laurierbladeren, tijm en het vlees. Dit met de deksel op de pan 10 min. laten sudderen.
Runderbouillon toevoegen en zorgen dat het vlees door vocht of groente bedekt is. Dit met de deksel op de pan ongeveer 1,5 uur laten sudderen. (klaar als het vlees met een vork van het bot te trekken is)
Ondertussen de 'gremolata' maken...schil van een citroen met zo min mogelijk wit snijden. Deze heel fijn snijden. Peterselie en overgebleven 3 teentjes knoflook fijnsnijden en mengen met citroen.
Gremolata voor opdienen door het vlees scheppen.