Paardenbloemen honing
Omschrijving
Paardenbloemen honing maken. Geloof me het is best een karweitje om dit te maken dus als je het doet maak gelijk een hele voorraad! Super leuk om te maken vooral omdat veel mensen nog steeds denken dat de paardenbloem onkruid is. Het is eigenlijk geen echte honing maar meer een stroop. Alles van de paardenbloem is eetbaar maar voor dit recept gebruiken we alleen de bloemen. De smaak van de bloemen is wat zoet en proeft naar honing.
Ingrediënten
1 flinke bak vol met paardenbloemen (zonder steeltje)
1 liter water
1 kilo suiker
1 citroen
Bereiding
Laat deze een minuut of 10 koken.
Laat de pan de hele nacht staan.
Gooi de inhoud door een zeef (met een pan eronder)
Wring de bloemen goed uit.
Voeg de suiker toe.
Snijd de citroen in schijven en voeg deze toe.
Zet de pan zonder deksle op een laag tot middelmatig vuur
Nu laat je dit mengsel inkoken.
Extra Info
Zorg dat je de bloemen na het plukken goed wast, de bloemen staan dan nog open. Je kunt ze daarna ook laten drogen voor later gebruik.
Hoe meer je het mengsel laat inkoken hoe dikker of donkerder het word.
Als je een kwart water laat verdampen heb je bijvoorbeeld siroop
Als je het de helf laat inkoken krijg je de honing 😃
Laat je het nog meer inkoken dan krijg je een donkere stroop.
Blijf regelmatig roeren want hoe dikker het word hoe groter de kans is dat het aanbrand.
Als je een druppel in een glas koud water laat vallen weet je ongeveer hoe ver je al bent en kun je al proeven, het word na afkoelen nemelijk nog dikker.