Pasteitje pikant
Omschrijving
Een gefrituurd pasteitje pikant als driehoekje. Het dichtmaken bleek nog niet zo makkelijk te gaan maar ook daar hebben we een oplossing voor gevonden.
Ingrediƫnten
pond gehakt
peper en zout
chilli
sambal
hot peper saus
kaas
tortilla wraps (middelmaat)
bloem met wat water om de pakjes dicht te plakken
olie om te frituren
Bereiding
bak het gehakt op middelmatig vuur rul
kruid met peper en zout
maak pitig met sambal, chilli en hot peper saus
Laat het gehaktmengsel afkoelen.
Snijd de tortilla wraps door de midden zodat je halve cirkels krijgt
Snijd de kaas in driehoekjes.
Leg in het midden van de tortilla een plakje kaas en voeg de zijkanten van de tortilla over de kaas heen.
Pak het tortilla pakje en voew deze boven open.
Doe hier een lepel van het bgehaktmengsel in.
Smeer de bovenkant in met het bloemmengsel en vouw het dicht.
(Hier ging het bij ons mis, het bleef niet plakken dus hebben wij dat gedaan met een cocktailprikker)
Frituur de driehoekjes in de olie tot ze lichtbruin zijn.
kruid met peper en zout
maak pitig met sambal, chilli en hot peper saus
Laat het gehaktmengsel afkoelen.
Snijd de tortilla wraps door de midden zodat je halve cirkels krijgt
Snijd de kaas in driehoekjes.
Leg in het midden van de tortilla een plakje kaas en voeg de zijkanten van de tortilla over de kaas heen.
Pak het tortilla pakje en voew deze boven open.
Doe hier een lepel van het bgehaktmengsel in.
Smeer de bovenkant in met het bloemmengsel en vouw het dicht.
(Hier ging het bij ons mis, het bleef niet plakken dus hebben wij dat gedaan met een cocktailprikker)
Frituur de driehoekjes in de olie tot ze lichtbruin zijn.