Tomatentaart met zoete ui
Omschrijving
Voor de vegetarische liefhebber. Beste wel makkelijk te makenen ruikt ook heerlijk. Alleen ik mis zelf toch iets van vlees of dergelijke. Een bodempje rul gehakt zou een goede aanvulling zijn voor mij zijn.
Ingrediënten
4-6 trostomaten 3 eieren 2 eetlepels crème fraîche (beker a 125 150 g geraspte kaas - 1 theelepel gedroogde rozemarijn 1 theelepel gedroogde tijm 1 mespunt suiker 5 vellen bladerdeeg (diepvries) 2 eetlepels couscous 1 zoete ui, in ringen Materialen - aluminiumfolie - taartvorm, doorsnede ca. 24 cm
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tomaten in plakken, verwijder de pitjes en het vocht. Klop de eieren los met de crème fraîche, de kaas, de rozemarijn, de tijm, de suiker en zout en peper naar smaak. Bekleed de ingevette taartvorm met het ontdooide bladerdeeg, druk goed aan en bestrooi de bodem met de couscous. Verdeel de plakken tomaat en de uiringen over de bodem en schenk het eimengsel erover. Bak de tomatentaart in het midden van de oven in 35 minuten gaaren dek na 20 minuten de bovenkant van de taart af met aluminiumfolie.