Truffeltaart
Omschrijving
Dit taartje was een van de chocolade taart probeersels die we hebben gedaan. 1 van de probeersels kon zo de kliko in maar deze! Deze is echt de lekkerste chocolade taart die ik tot nu toe gemaakt hebt. Nog lekkerder dan mijn brownie dus dan weet je het wel. Toen ik het recept hier online wilde zetten was ik het briefje met ingrediënten kwijt. NEEEEE! gelukkig vond ik het briefje terug in de papierbak. pfieuw.....
Ingrediënten
325 chocolade puur
250 gr boter
160 gr suiker
5 eieren
snuf zout
1 thl vanille
80 gr bloem
Bereiding
doe de eieren, zout en vanille in een kom en klop deze luchtig.
voeg de gesmolte chocolade en boter toe en roer het goed door elkaar
nu spatel je de bloem er nog doorheen
Doe dit beslag in een springvorm van 24cm
en hop hop in een voorverwarmde oven
25 minuten op 180 graden
wees niet bezorgd als de taart nog wat zacht lijkt
tijdens het afkoelen komt het helemaal goed
Extra Info
Als topping maak je een chocolade saus of ganache
O ja, we maken natuurlijk altijd wat foto's maar deze foto´s zijn niet echt spectaculair.
Toen we de taart gingen aansnijden waren we zo vol enthousiasme aan het snoepen dat we die fotos vergeten waren 😲😇😬 Dus de volgende keer proberen we dat wel te maken.