Uiensoep
Omschrijving
Overheerlijk uiensoeppie.
Ingrediënten
- flinke klont roomboter
- 4-5 grote rode uien, gesnipperd of in ringen
- 150 ml witte wijn
- 1½ liter groentebouillon
- 8 sneetjes stokbrood
- 50-75 g geraspte kaas
Bereiding
Verwarm de boter in een pan met dikke bodem en fruit de uien zachtjes - ze mogen niet bruin kleuren maar moeten wel zacht worden. Blus af met de wijn en voeg de bouillon toe. Breng de soep aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep 10-15 minuten zachtjes doorkoken. Proef de soep en voeg eventueel nog zout en peper toe.
Verwarm intussen de ovengrill voor. Schep de soep in 4 vuurvaste soepkommen. Leg in elke kom 2 sneetjes stokbrood en verdeel er de gruyère over. Schuif de soepkommen op een bakplaat kort onder de grill tot de kaas gesmolten en goudbruin is. Lekker met nog wat extra stokbrood.
Verwarm intussen de ovengrill voor. Schep de soep in 4 vuurvaste soepkommen. Leg in elke kom 2 sneetjes stokbrood en verdeel er de gruyère over. Schuif de soepkommen op een bakplaat kort onder de grill tot de kaas gesmolten en goudbruin is. Lekker met nog wat extra stokbrood.