Zuurkool ovenschotel
Omschrijving
Ik ben gek op zuurkool. Heerlijk stampot maken en net zoals mijn opa de volgende dag opbakken in een koekenpan en dan op een verse witte boterham. Vandaag ga ik de zuurkool proberen als ovenschotel.
In dit recept gebruiken ze een pakje voor de aardappel puree dus als eerste zal ik me aan het recept houden.
Ingrediƫnten
- 3 EL boter of margarine
- 500 gram gehakt
- zout/peper
- 1 pak aardappelpuree voor ovenschotel ( 2 zakjes a 83 gram )
- 500 gram wijnzuurkool
- 100 gram rozijnen
- 3 EL paneermeel
Bereiding
- Oven voorverwarmen op 225C of gasovenstand 5
- In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten en gehakt rul bakken
- Op smaak brengen met zout en peper
- Puree bereiden volgens gebruiksaanwijzing
- Ovenschaal invetten
- Zuurkool laten uitlekken en vermengen met rozijnen
- In ovenschaal laagje zuurkool, laagje gehakt, laagje aardappelpuree doen
- Nogmaals herhalen
- Bestrooien met paneermeel en rest van boter in klontjes erover verdelen
- Zuurkoolschotel in midden van oven in ca. 25 minuten gaar en lichtbruin laten worden
Extra Info
Het was een lekker en makkelijk recept. Alleen die kant en klare aardappel puree was voor my not done! Ik heb het recept later nog eens gemaakt met heerlijke zelfgemaakte aardappel pruree en dat was toch een echte aanwist voor dit recept.