024nijmegen

7.5/5 rating (4 votes)
2438

Schoenreparatie André

Al meer dan 38 jaar de schoen- en sleutelspecialist

Al meer dan 38 jaar De schoen- en sleutelspecialist

PERSOONLIJK ADVIES
Bij ons kunt u rekenen op gedegen en professioneel advies Zitten uw schoenen niet lekker of zijn ze kapot? Gooi ze dan niet weg, maar breng ze naar de schoenmaker en laat ze repareren. De schoenmaker kan vaak meer dan u denkt.

DIENSTEN:SCHOENREPARATIE: Gun schoenen een 2e ronde, weggooien is zonde. Zitten uw schoenen niet lekker of zijn ze kapot? Gooi ze dan niet weg, maar breng ze naar de schoenmaker en laat ze repareren. De schoenmaker kan vaak meer dan u denkt. Het is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu.Geef ook uw schoenen een 2e leven!

ONZE KRACHT AL MEER DAN 38 JAAR ERVARING
ik ben André Stokkermans, ik ben opgegroeid in een schoenmakersfamilie.Mijn vader en twee broers zijn ook schoenmaker en zelf ben ik ook op mijn 17e in de schoenmakerij begonnen. Wij zijn allemaal meester schoenmaker.

MIJN VERHAAL
In 1980 ben ik voor mijzelf begonnen in de Craaijensteinstraat in de wijk Hatert in Nijmegen,en vanaf 30 mei 1999 ben ik verhuisd naar de Couwenbergstraat 146 in het winkelhart Hatert te Nijmegen. Op 28 oktober 2015 was ik 35 jaar zelfstandig ondernemer.Door de jaren heen zijn wij ook verder gespecialiseerd in het maken van sleutels en chip sleutels. Daarnaast is de stomerij ook uitgegroeid tot een vaste activiteit, net zoals de verkoop van tassen, riemen, fournituren en graveerwerk.

HET VERHAAL VAN MIJN VADER
Mijn vader André is geboren op 29 oktober 1956 in een schoenmakersgezin als 5e kind, hij heeft nog 3 oudere broers en 1 oudere zus en later is daar nog een jongere zus bijgekomen. Alles stond in het teken van de schoenmakerij en daar werd aan de eettafel veel over gesproken, zijn vader begon begin 1960 in Hatert aan de Vossendijk . Twee van zijn broers zijn geleidelijk aan bij zijn vader gaan werken en toen André 17 jaar was werd zijn vader ziek en vroeg aan André ook in de zaak te komen.

Op 28 oktober 1980 kwam het besluit om geheel voor zichzelf te gaan werken en begon toen aan de Craayensteinstraat achter de Hobby Corner. Er was volop werk en zijn naam Schoenreparatie André werd steeds bekender door zijn vakkennis en de persoonlijke benadering naar zijn klanten in Hatert en omgeving. Ook was er een depot voor de stomerij en verkoop van tassen en riemen en sleutels dat het geheel van de zaak compleet maakte.

Eindelijk werd in 1999 het winkelcentrum Hatert vernieuwd en daar heeft André de stap gewaagd om de nieuwe schoenmakerij te beginnen en deze uit te breiden met nog meer tassen ,riemen,fournituren, graveerwerk en een groter aanbod van het kopiëren van sleutels en later de autochip sleutels.

Door een klantenkaart te introduceren waar op gespaard kan worden en inmiddels er al 4000 van heeft uitgegeven, is hij ook hiermee uniek in de schoenmakerij. De website van André die al zo’n 4 jaar bestaat, heeft ook bijgedragen aan de grotere bekendheid door heel Nijmegen en omgeving .Met de ontwikkelingen van deze maatschappij en die in zijn vakgebied ,is André steeds meegegaan en staat hij anno 2019 voor zijn klanten nog steeds met de bekende service klaar.


Hieronder hebben we de meest voorkomende reparaties voor u op een rijtje gezet:
Reparatie en onderhoud: Uw schoenen en uw gezondheid hebben misschien wel meer met elkaar te maken dan u denkt. Scheve hakken, bijvoorbeeld, zijn één van de belangrijkste oorzaken voor rugklachten. Bovendien worden vanuit uw voeten belangrijke lichaamsfuncties geprikkeld en gestuurd. Zorg daarom goed voor uw voeten door uw schoenen op tijd te onderhouden en of te repareren. Bij uw schoenmaker kunt u rekenen op gedegen en professioneel advies, ook wanneer er sprake is van voet- en schoenproblemen.

Het vervangen van een lederen zool: Is uw schoenzool kapot en wilt u deze laten vervangen of repareren? We repareren u lederen zool zonder enig probleem.

Beschermzool: Bij schoenen met een lederen zool, kan na aankoop een beschermzool worden aangebracht. Hiermee wordt de originele leren zool beschermd en is deze op termijn eenvoudiger en goedkoper te vervangen.

Hakken: Meest voorkomende reparaties zijn scheefgelopen hakken, de schoenmaker zet er weer nieuwe onder, waardoor de scheefgelopen schoenen weer recht zijn. Beschadigde of ‘opgestroopte’ hakken (bijvoorbeeld wanneer je tussen de tegels bent blijven haken) zijn perfect te repareren. Uw schoenmaker maakt het leer weer glad, kleurt het bij en brengt een beschermend hoesje aan. Indien nodig vernieuwt hij de hele hak bekleding. Hakken kunnen ook vervangen worden door bredere, smallere of lagere. Afhankelijk van het model kan de hak ingekort worden met lengtes variërend van 5 mm tot enkele centimeters. Verschil in beenlengte is een veel voorkomende reden voor rugklachten. Door een van uw schoenen aan te passen, helpt de schoenmaker u hier eenvoudig vanaf.

Knellende schoenen: U heeft een paar erg mooie schoenen of laarzen gekocht, maar ze blijken bij nader inzien toch te knellen? Vraag uw schoenmaker advies! Hij kan u ongetwijfeld verder helpen door bijvoorbeeld de schoenen wat op te rekken. Ook kunnen schoenen op een andere manier passend gemaakt worden door bijvoorbeeld plaatselijke uitsparingen te maken. Bij laarzen kunnen de schachten ingenomen of juist breder gemaakt worden.

Versleten schoenen: Na een professionele opknapbeurt door de schoenmaker, zien uw wat versleten schoenen er weer uit als nieuw. Denk hierbij aan een grondige reiniging of polijsten van zijkanten en hakken.

Stiksel los: Bij de schoenmaker kunt u terecht voor het stikken van leren materialen. Naast stiksels aan schoenen kunt u er ook met uw riem, tas, portemonnee e.d. naar toe.

Losgelaten zool: Pas bij een losgelaten zool goed op dat deze niet verder losraakt en u over uw eigen schoen struikelt! Ga ermee naar uw schoenmaker die de zool weer stevig vastzet.

Gescheurd leer: Is het leer aan uw schoenen ingescheurd? Ga eens langs bij de schoenmaker, waarschijnlijk kan het nog hersteld worden.Wilt u uw bergschoenen of wandelschoenen origineel gemaakt hebben, dat kan, u levert ze bij ons in en wij zorgen dan hiervoor.

ONDERHOUD
Vraag geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden wat er al of niet gerepareerd kan worden aan uw schoenen, laarzen, tas of jas. Laat uw schoenen of laarzen tijdig repareren, want doorlopen verergert de schade en dus ook de kosten om het weer te herstellen.

Na het dragen: Stop na het dragen direct goed passende spanners in de schoenen en verzorg ze meteen even. Smeer, ook als ze er nog goed uitzien, crème op het leer maar pas wanneer het leer is gedroogd.

Poetsen: Door het aanbrengen van de schoencrème wordt het vet, de was en het vocht in de schoen, dat verdwijnt bij het dragen, weer op peil gebracht. Zorg voor een goede, schone uitrusting en gebruik voor elke kleur schoen aparte borstels of lappen.
Stap 1: vuil verwijderen met een grove borstel
Stap 2: inwrijven van de schoensmeer met een inwrijf borstel (bij voorkeur van zacht paardenhaar)
Stap 3: uitwrijven van de schoensmeer met weer een aparte borstel (bij voorkeur van paardenhaar of paardenstaarthaar) of met een zachte, pluisvrije, katoenen lap. Bij erg dun, snel slijtend leer is dat zelfs beter.Denk eraan bij het schoonmaken en poetsen een spanner in de schoen te doen.

Beschermen met Anti Rain: Naar het poetsen kunt u de schoenen het beste inspuiten met waterproof het middel om water en vuil zoveel mogelijk te weren. Dit kan voor leer suede nubuck textiel ineen spuitbus. Vraag hiernaar bij ons in de winkel.

Glans: Er zijn diverse glansmiddelen op de markt. Maar een mooie glans is toch het best te verkrijgen door met een zachte lap of borstel de schoen flink op te poetsen.

Drogen: Zet natte schoenen nooit onder de radiator. Het leer droogt te snel en kan gaan barsten of uitdrogen. Beter is om er houten spanners in te doen. Laat ze op hun zijkant rusten, niet op hun zool.

Gebarsten leer: Hard gebarsten leer is het best te behandelen door met de vingers lederolie aan te brengen.

Opbergen: Wrijf schoenen die je lang niet draagt dun in met crème en doe ze in een opbergzak. Stop ze staand op de zool in de schoenendoos.

Rust: Ook voor schoenen is het belangrijk dat zij genoeg rust krijgen. Zorg daarom voor minstens twee paar goed ingelopen schoenen, zodat steeds een paar op adem kan komen.

Schoenspanner: Van belang is het gebruik van een goed passende spanner die de schoen weer in zijn oorspronkelijke vorm duwt. Een houten spanner is de beste keus, omdat hout het vocht absorbeert. Let erop dat schoenspanners ook de hiel verstevigen.

Inlegzolen: Rugklachten kunnen ontstaan door verkeerd schoeisel. Daar zijn steunzolen voor bedoeld. Bijvoorbeeld, heeft u pijn onder de bal van de voet, dan wordt door middel van een steunzool de bal van uw voet opgelicht waardoor de druk (of pijn) opgeheven word. Daarnaast corrigeert de steunzool ook de stand van de gehele voet waardoor de ruggenwervel ook in een rechte lijn komt te staan. Wij zijn dealer van het merk MYSOLE en hebben daar diverse type inlegzolen om klachten aan de voeten te verlichten. Voor het beter doorbloeden van de aders in uw benen en uw voeten, is er de GELLY inlegzool die uw voeten masseert onder het lopen. Hierdoor ontstaat een beter bloedsomloop wat de pijn in uw benen en voeten kan verminderen.

SLEUTELSERVICE
In onze schoenmakerij en sleutelservice te Nijmegen bieden wij u een zeer uitgebreide sleutelassortiment van de top 400 meest voorkomende cilindersleutels, binnen en buitendeur sleutels.

Tevens zijn wij ook voorzien van een ruime keuze aan auto chip sleutels en transponder sleutels ingebouwd vanaf 1995 tot nu, dit systeem betreft de startonderbreker van de auto,ook voor certificaatsleutels bent u bij ons aan het goede adres, wij kunnen voor u de meeste certificaatsleutels bestellen.

Onze tip is, om er altijd een goede kopiesleutel in voorraad te hebben, dit voorkomt ergernis en hoge kosten wanneer u uw sleutel bent kwijtgeraakt of heeft afgebroken. En wanneer u op goede voet staat met uw buren dan is het misschien verstandig om daar een kopie van uw huissleutel af te geven.Dus wanneer u een sleutel nodig heeft voor uw huis of auto, brommer, scooter, fiets, caravan, boot of hangslot, loop dan gerust eens bij ons binnen en wellicht hebben wij een passende sleutel voor u, klaar terwijl u erop wacht.Wij werken samen met “dag- & nachtservice LOCK-IT” / slotambulance het adres voor al uw problemen met sloten en beveiliging.Nieuw: Lege afstandbediening behuizing voor uw autosleutels.

CHIP AUTOSLEUTELS
De transpondersleutel (immobiliser) is een sleutel waarin een elektronische transponder in de kop van de sleutel is ingebouwd. De transpondersleutel ook wel chipsleutel of elektronische sleutel genoemd, heeft naast de chip ook een mechanisch gedeelte welke de klavieren (of plaatjes) van het slot bedienen.

De industrie heeft rond 1995 deze transpondersleuteltechnologie geïntroduceerd om het grote aantal diefstal van voertuigen af te remmen. Een gedeelte van deze diefstallen vond immers plaats omdat het verbreken van een contactslot wel erg gemakkelijk ging.

Voor een extra transpondersleutel moest de klant aanvankelijk (voor veel geld) naar de autodealer, maar wij kunnen dit inmiddels ook voor een groot aantal sleutels en aanmerkelijk lagere kosten realiseren. En als de sleutel op voorraad is dan kunt u hier uiteraard op wachten. Dit betekent dus de portier van de auto ermee openen en vervolgens te starten van de auto. Onze prijzen voor de chip autosleutel beginnen bij de extra lage prijs van 37.50 euro.

STOMERIJ
City Wash is voor ons een bekende stomerij en bestaat al 40 jaar in Nijmegen De vakkundigheid is ook hier weer van familie op familie overgedragen. De kwaliteit is in de loop der jaren steeds verbetert door hoogwaardige machines en persen aan te schaffen waarmee de meest diverse samenstellingen van stoffen kunnen worden gereinigd.

Wij nemen het stoomgoed dagelijks in waardoor de tijdsduur verkort is tot het wachten van 2 dagen. U kunt o.a. terecht voor uw kleding, dekbedden en dekens, suède en leer, vloerkleden en gordijnen. Nieuw is ook de kledingreparatie die via City Wash verzorgd word.

Probeer het ook eens uit, als u nog niet eerder bij ons uw kleding heeft laten reinigen, en u zult, zoals zovelen voor u, tevreden zijn bij Schoenmakerij André in winkelhart Hatert.

GRAVEERWERK
Wij zijn leverancier van naamborden, eerst alleen in KUNSTOF en door de jaren heen zijn we uitgebreid met, RVS, GLAS en EMAILLE naamborden.

Kortom zijn we zeer compleet met het aanbieden van onze naamborden in alle kleuren en facetten.

Kom gerust eens kijken wanneer u op zoek bent naar een nieuwe uitstraling van uw woning, tenslotte is dit toch het visite kaartje en complementeert hierdoor uw woning.

Adres

  • Straat: Couwenbergstraat 146
  • Postcode: 6535RX
  • Stad: Nijmegen

Contact

Schoenreparatie André - schoenreperatie_Andre_13_5afcaf3d79052d15ec67a25c128d51fb
Schoenreparatie André - schoenreperatie_Andre_12_cb1f1fbf4cf6006ba908e10987fe858f
Schoenreparatie André - schoenreperatie_Andre_01_095c27cf167c46cd84a9e982ec27b127
Schoenreparatie André - schoenreperatie_Andre_03_0f11034479a09b027174aeb1cb4c2d33
Schoenreparatie André - schoenreperatie_Andre_02_c72ea32635391d99f5674acdb9a7f61b
Schoenreparatie André - schoenreperatie_Andre_14_f16343976cf51a29855287f1589270ac
Schoenreparatie André - schoenreperatie_Andre_04_c11fcf66dd300430e3da93a95af02653
Schoenreparatie André - schoenreperatie_Andre_11_8486c166471e9096a521834c00dcacc2
Schoenreparatie André - schoenreperatie_Andre_09_35369efcb7d5a43f0b17415c50f3dbfc
Schoenreparatie André - schoenreperatie_Andre_08_000ffe2dd57d0896cff12c4df5f13ad1
Schoenreparatie André - schoenreperatie_Andre_06_59029b0624ea55e0c1a4e068fc9e5427
Schoenreparatie André - schoenreperatie_Andre_05_02930292653cbdebbf920ee4e8c47da5
Schoenreparatie André - schoenreperatie_Andre_10_db898af67983ebc99fe38f74b63443ef

Spullekes & Aanbiedingen

Laat een berichtje achter...

Laat een berichtje achter als gast.

024Nijmegen tel 0649707471024Nijmegen contact us024Nijmegen like us